Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 37 common:people_all_forms

Використання безкоштовних сервісів Google для дистанційного навчання

Date: 6 січня 2021 о 11:25, Refreshed 12 квітня 2021 о 11:16
91 view

Використання безкоштовних сервісів Google для дистанційного навчання

5 січня у школі заступником директора з НВР  Боднар Л.В було проведено навчання педагогічних працівників щодо використання безкоштовних веб-сервісів Google для проведення дистанційних уроків під час нокдауну.

Під час навчання було розглянуто використання сервісу Google Classroom — для спрощення створення, поширення завдань учням. 

Основна мета сервісу прискорити процес поширення файлів між вчителем і учнем.

Google Classroom об’єднує в собі: Google Drive для створення і обміну завданнями, Google Docs, Sheets and Slides для написання, Gmail для спілкування і Google Calendar для розкладу. Учні можуть бути запрошені до класу через приватний код. Кожен клас створює окрему папку на Google диску відповідного користувача Google Drive, куди може подати роботу, яку оцінює вчитель. Мобільні додатки, доступні на смартфонах, дозволяють користувачам робити фото та прикріпляти їх до завдань, ділитися файлами з інших додатків та мати оффлайн доступ до інформації. Учитель може відстежувати прогрес кожного учня, а після оцінки його роботи, вчитель може повернути її разом з коментарями.

https://www.gstatic.com/meet/google_meet_horizontal_wordmark_2020q4_1x_icon_124_40_2373e79660dabbf194273d27aa7ee1f5.pngТакож Лариса Вікторівна продемонструвала використання сервісу  Google Meet для проведення дистанційного навчання в синхронному форматі, тобто це означає співпрацю в режимі реального часу. Його перевага в тому, що можна залучати учнів до онлайн-уроків миттєво та у визначений час. Це — «прямий ефір»: здобувачі освіти контактують через відеозв’язок безпосередньо з вчителем. Інтерфейс Google Meet дуже простий та зручний. Звісно, який урок без демонстрації презентації? У Google Meet є і така можливість. Кількість учасників відображається у правому верхньому кутку. Учитель може керувати учасниками, наприклад, вимикати чи вмикати мікрофони, закріпити конкретного учасника на головному екрані (під час відповіді) або ж видалити когось з учасників. Тут також є кнопка чату, у якому можуть переписуватися всі учасники.  Функцій, які надаються звичайним користувачам при використанні Google Meet, цілком достаньо для проведення онлайн-уроків. Наприклад, усі можуть проводити відеозустріч тривалістю до 60 хвилин та запросити на них до 100 осіб. Загалом Google Meet – неймовірно зручний для навчання інструмент, який навіть не потрібно завантажувати та встановлювати, тож ані у вчителів, ані в учнів не виникне проблем із підключенням. 

https://lh3.googleusercontent.com/fN3_u1bUKl7kexmWzOe0_GI7C8vrPDsZRjxeYgFgyTrVXdvNeENbHI_5_2s7H_NEnxk7SwEuRvk5rCFc-H6_0yj9=w128-h128-e365-rj-sc0x00ffffffТакож було продемонстровано використання інтерактивного сервісу від Google – онлайн дошки Jamboard.

Google Jamboard призначена для швидкої і наочної фіксації всього, що може стати в нагоді, під час навчання учнів, творчого пошуку вчителя. Багато в чому вона схожа на звичайну білу дошку, де можна намалювати маркером що завгодно, не обмежуючи себе умовностями форматування.

Однак, на відміну від звичайної дошки, дошка Google Jamboard не має обмежень за розміром вільного місця і кількістю учасників, які можуть на ній що-небудь малювати одночасно. Більше того, все що намальовано на Google Jamboard, можна зберегти на Google Drive і потім знайти та користуватися далі. Отже, матеріали записані на Google Jamboard, нікуди не зникнуть з часом, на відміну від записів на звичайній шкільній дошці.

Дошка Google Jamboard спеціально розроблена таким чином, щоб її було максимально зручно використовувати в процесі роботи.  Крім того, дошка Google Jamboard містить в своєму інтерфейсі повний набір функцій малювання, включаючи управління різними кистями, розпізнавання рукописного введення і т.д.

Comments:
Only authorized users can leave comments.