Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 37 common:people_all_forms

Уроки доброти

Date: 5 жовтня 2018 о 16:39, Refreshed 5 жовтня 2018 о 16:51
499 views

  Згідно листа МОН України №2.2 - 2526 від 24.09.2018 «Про проведення Всеукраїнського уроку про гуманне та  відповідальне ставлення до тварин», благодійною організацією «БФ «Щаслива лапа» було внесено пропозицію щодо проведення в закладах освіти «Всеукраїнського уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», присвяченого Всесвітньому дню тварин, який відзначається 4 жовтня.

  Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та у зв’язку зі зростанням кількості випадків безвідповідального поводження з домашніми тваринами і жорстокого ставлення до безпритульних тварин Міністерство освіти і науки України підтримало проведення 1 - 4 жовтня у закладах освіти відповідних уроків та позакласних заходів. Не залишилась у стороні і наша школа, адже доля чотирилапих друзів так хвилює доброзичливі та милосердні дитячі серця.

  У свідомості сучасних дітей уже вибудована власна життєва позиція, сформована на основі поглядів та сприйняття світу їхніми батьками. Головний пріоритет сьогодні – спритність та успіх (котрі найчастіше вимірюються фінансовими здобутками), а не гідність та доброта. Тому тема добра та гуманного ставлення до тварин по-особливому актуальна.

  Саме 4 жовтня 2018 року розпочалось для школярів Дунаєвецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів уроком       «Доброти», який був проведений кожним класним керівником та класоводом.

 Користуючись рекомендованими Міністерством освіти і науки України просвітницько-виховними матеріалами для   уроків доброти для кожного класу класоводи та класні керівники зуміли провести змістовні уроки, на яких , проводячи   дискусію із учнями, зуміли з’ясувати поняття «добра», «доброти», «милосердя», абстрагуючи ці визначення не лише   на людські взаємовідносини, але й на гуманне ставлення до тварин – друзів наших менших.

  Діти пройнялись темами, що розглядались на уроках доброти та неодноразово зачіпали гуманне ставлення по     відношенню до тварин.

  Один із суттєвих показників морального здоров’я нашої нації – ставлення людини до тварини. Завдяки аналітичним   звітам вченим вдалось промоніторити статус тварини у світі в різні епохи та у різних країнах. В результаті цього   вдалось з’ясувати, що такі поняття як ставлення людини до тварини та рівень духовного розвитку перебувають у   певній залежності, а значить – взаємопов’язані. Саме через це найважливіше завдання педагогіки – здійснення  просвітницько-виховної діяльності щодо формування у молодого покоління гуманного та відповідального ставлення   до природи і, зокрема до тварин, а найважливіше завдання вчителя – пробудити в дитині «іскру» милосердя та   співчутливого ставлення до чотирилапих.

 Тож насамперед хочеться сказати:

 «Твори добро, бо істина проста – наш світ рятує доброта!».

Comments:
Only authorized users can leave comments.